The Church Logo with Mary and Jesus, the priest of the church can also be seen in the background


Blank

Ένα Θαύμα στον ψεύτικο κόσμο

Θωμαή Μαδεντζόγλου, Λονδίνο, Μάρτιος 2016
1) Ένα Θαύμα στον ψεύτικο κόσμο
1) Ένα Θαύμα στον ψεύτικο κόσμο

Το μοναδικό αληθινό μέρος αυτού του ψεύτικου κόσμου είναι ο Ναός της Αναστάσεως του Κυρίου μας. Σε όλα τα μέρη που θαυματούργησε ο Χριστός μας, εκπέμπουν θεϊκή ενέργεια  και ευωδία.

Ο Διάβολος δεν έχει καμία θέση στην Αγία Γη. Απλά πατάει από ώμο σε ώμο και επηρεάζει  ορισμένους ανθρώπους.

Ο Χριστός άφησε το στίγμα Του, την ενέργεια Του και την υπόσχεση Του για την αιώνια ζωή
στον Αληθινό κόσμο.

Απρίλιος 2015
Ιεροσόλυμα, Ισραήλ.

Ένα προσκύνημα, ένα ταξίδι στο άγνωστο πέραν των ανθρώπινων αισθήσεων. Διαφορετικό και Αληθινό ταυτόχρονα.

Ταξίδεψα από το Λονδίνο στους Αγίους Τόπους χωρίς να περιμένω αποδείξεις πίστεως.
Πίστευα στον Χριστό μας από μικρό παιδί. Μετά από έρευνα στο διαδίκτυο για τα θαύματα που συμβαίνουν κατά την περίοδο της Μεγάλης Εβδομάδας μέχρι το Άγιο Πάσχα αποφάσισα να κάνω μόνη μου αυτό το μακρινό ταξίδι.

Δεν περίμενα να ζήσω το θαύμα από τον Θεό για να πιστέψω. Πίστευα. Όμως ο Θεός είχε
αλλά σχέδια.

Σε όλα τα προσκυνήματα ο Χριστός είναι παρών! Είναι έντονη η όλη Του 'ενέργεια' και παρουσία. Δύσκολες οι συνθήκες των Αγιοταφιτών μοναχών σε ένα εχθρικό περιβάλλον μουσουλμάνων και Εβραίων. Ήταν όλοι τους πολύ φιλικοί.

Posted on Thursday, March 03, 2022
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ ΧΑΡΑ ΜΟΥ

Η φωτογραφία είναι με τα 33 κεριά που κρατούσα όταν συνέβη το θαύμα μέσα στον Ναό της Αναστάσεως.

Posted on Thursday, March 03, 2022
2) Μ. Σάββατο

Είναι παρά πολύ δύσκολο να καταφέρεις να εισέλθεις στον Ναό της Αναστάσεως την ημέρα που όλη η ανθρωπότητα παρακολουθεί την τελετή του Αγίου Φωτός.
Αναμονή από τα χαράματα σε ασφυκτικό αστυνομικό κλοιό. Χάνεις την υπομονή και το κουράγιο σου και πολλοί εγκαταλείπουν την προσπάθεια. Η κούραση σε καταβάλει όπως  και εμένα μετά από 4­5 ώρες αναμονής χωρίς στην κυριολεξία να μπορείς να ανασάνεις!

Posted on Thursday, March 03, 2022

Δοξάζω τον Θεό που μου έστειλε να έχω δίπλα μου εκείνη τη στιγμή ανθρώπους που με βοήθησαν να υπομείνω και τελικά να βρεθώ μέσα στον Ναό της Αναστάσεως! Η συγκίνηση είναι απερίγραπτη που αξιώνεσαι να ζήσεις αυτό το θαύμα από κοντά. Ο ναός ήταν ήδη κατακλυσμένος από κόσμο, λιγοστές οι θέσεις. Τελικά βρέθηκε μια μικρή γωνίτσα (στον εξώστη του Γολγοθά) και με τις κάμερες ανά χείρας περιμέναμε το μεγάλο γεγονός. Δεν είχα καμία οπτική εικόνα με τον Πανάγιο Τάφου του Χριστού όπου εισέρχεται ο Ορθόδοξος Πατριάρχης για την τέλεση του τελετουργικού.

Είχα διαβάσει και είχα δει πολλά γεγονότα που συμβαίνουν στον Ναό καθ' όλη την διάρκεια της Μ. Εβδομάδος. Απεσταλμένοι του Θεού βοηθούν ανθρώπους να βρουν την πίστη τους, άλλοι ακούνε τα καρφιά κι άλλοι περιμένουν τις λάμψεις που εμφανίζονται σαν αστραπές λίγο πριν την έξοδο του Αγίου Φωτός από τον Τάφο ή λαμπάδες που ανάβουν από μόνες τους. Αυτό περίμενα κι εγώ! Ή έστω κάτι από τα δύο! Απανωτά βίντεο και φωτογραφίες για να πετύχω την κατάλληλη στιγμή του θαύματος!
Όμως αυτό δεν ήρθε ποτέ.

Posted on Thursday, March 03, 2022
3) Ήρθε η μεγάλη στιγμή! Το Άγιο Φως βγήκε!

Χαρμόσυνα χτυπάνε οι καμπάνες, ο κόσμος φώναζει 'ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ! ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!'
Λαμπάδες γύρω μου άναψαν από μόνες τους και εγώ πάλι με την απογοήτευση ότι δεν έζησα κάτι από όλα αυτά. Ανάβω την λαμπάδα μου από άλλους προσκυνητές και είχα διαβάσει πως η φλόγα δεν σε καίει για 10'-20'. Έτσι λοιπόν είπα να δοκιμάσω (αν θα καώ ή όχι) και να ζήσω αυτό το μικρό θαύμα. (σαν άνθρωπος αρχίζει να σε διακατέχει η αμφιβολία...) Αρχίζω να περιεργάζομαι το Άγιο Φως. κ καθώς έπιανα την φλόγα (η οποία όντως δεν με έκαψε) ένοιωθα να με πλημμυρίζει, να με λούζει η Θεία χάρις (ναι, όσο ανάξια και αν ήμουν και είμαι, ο Χριστός μου χάρισε κάτι μοναδικό. Η φλόγα μετατράπηκε σε απαλό βαμβάκι, σαν να αισθανόμουν ανθρώπινη σάρκα! Εκείνη την στιγμή κατέρρευσαν όλα. Ότι γήινο και ψεύτικο. Η ζωή σου όλη. Ο κόσμος ο ψεύτικος. ΟΛΑ! ΖΕΙΣ ΤΟΝ ΑΛΗΘΙΝΟ ΘΕΟ! Ασταμάτητα δάκρυα για είκοσι λεπτά. Το μόνο που φώναζα ήταν ΕΙΣΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΧΡΙΣΤΕ ΜΟΥ! ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ ΚΑΙ ΑΛΗΘΙΝΟΣ!
Επαναλαμβάνω, δεν αναζητούσα αποδείξεις για την πίστη μου. ΠΙΣΤΕΥΑ! Όμως ο Χριστός γνωρίζει το γιατί μου φανέρωσε αυτό το θαύμα και με αξίωσε να το ζήσω μέσα στην αμαρτωλότητα και την αναξιότητα μου.
Καθώς βρίσκομαι ακόμα στον Ναό με ασταμάτητα δάκρυα με πλησίασαν δύο ιερείς (πιθανότατα Αγιοταφίτες μοναχοί) του ναού, ελληνορθόδοξοι και με ρώτησαν? "Είσαι ελληνίδα?" Απαντάω "ναι", "Πάρε αυτό κορίτσι μου" (δεν με γνώριζαν) και άνοιξα το χέρι μου και μου έδωσαν βουλοκέρι (είναι το κερί που σφραγίζουν την πόρτα του Παναγίου Τάφου όταν εισέρχεται μέσα ο Πατριάρχης) από τον Πανάγιο τάφο του Χριστού. Στην
συνέχεια έμαθα πως αυτό το κερί έχει τεράστια ευλογία να το έχει κάποιος.
(Όσο τα περιγράφω όλα αυτά τα μάτια μου είναι δακρυσμένα).
Είναι ένα θαύμα που δεν θα ξεχάσω μέχρι να φύγω από αυτόν τον μάταιο και ψεύτικο κόσμο. Να έχω έναν λόγο να ΖΩ και να ΠΙΣΤΕΥΩ σε κάτι αληθινό σε αυτό τον κόσμο.
Κλείνοντας, θέλω να πω ότι είναι μια μοναδική εμπειρία ενίσχυσης της Ορθόδοξης πίστης μας για κάθε χριστιανό να βρεθεί σε αυτό τον τόπο. Ο Χριστός θα δώσει αυτό που χρειάζεται ο καθένας ενισχύοντας την σχέση του με τον Αληθινό Θεό.
Ο ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΟΛΟΖΩΝΤΑΝΟΣ, Ο ΜΟΝΟΣ ΑΛΗΘΙΝΟΣ ΘΕΟΣ ΚΑΙ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΜΑΣ
ΕΓΚΑΤΕΛΕΙΨΕ.
ΧΡΙΣΤΟΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΑΛΗΘΩΣ ΑΝΕΣΤΗ!
ΙΗΣΟΥΣ ΧΡΙΣΤΟΣ ΝΙΚΑ ΕΙΣ ΠΑΝΤΑΣ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΑΣ
ΑΜΗΝ.

Posted on Thursday, March 03, 2022
Published 17/03/22
Monday, March 07, 2022

Θωμαή Μαδεντζόγλου, Λονδίνο, Μάρτιος 2016

EkklisiaNeaSilata.com
Copyright 2021-2024