The Church Logo with Mary and Jesus, the priest of the church can also be seen in the background


Η Εκκλησία

Στέφος Μάρτιος 2022
1) Η Εκκλησία

Η Εκκλησία είναι ένα υπέροχο μέρος όπου βρίσκεις καταφύγιο. Εκεί εμείς ως Χριστιανοί μπορούμε να είμαστε μαζί και να τιμούμε τον Κύριο και Βασιλιά μας καθώς και να μνημονεύουμε αυτούς που προσπαθούμε να μοιάσουμε, τους Αγίους. Ο Κύριός μας Ιησούς μας έδειξε πάνω στον Σταυρό τι είναι πίστη, να μαρτυρούμε για την πίστη. Ο Άγιος Στέφανος μας δίδαξε επίσης πώς μπορούμε ως θνητοί να ακολουθήσουμε τον Χριστό μέσω της πίστης και της αγάπης στον Θεό. Είναι η Ορθόδοξη εκκλησία που κρατά ζωντανές αυτές τις ιστορικές αφηγήσεις, που μας βοηθά να γίνουμε καλύτεροι Χριστιανοί και ακόλουθοι του Χριστού

Posted on Thursday, March 03, 2022

Posted on Thursday, March 03, 2022
2) Η Επίγεια Εκκλησία

Η Εκκλησία μπορεί επίσης να θεωρηθεί πως αντιπροσωπεύει τον Παράδεισο, τον τόπο όπου κατοικεί και ορίζει ο Θεός. Είναι επίσης μια αναπαράσταση του σώματος του Χριστού, είναι ο ίδιος ο Ιησούς που όπως είπε στους Ιουδαίους : "Καταστρέψτε αυτόν τον ναό και σε τρεις μέρες εγω θα τον ξαναχτίσω " (Ιωάννης 2:19 - 2:21). Φυσικά γνωρίζουμε ότι ο Ιησούς μιλούσε για τον εαυτό Του και την Ανάσταση Του.

Η εκκλησία είναι το μέρος όπου προσευχόμαστε στον Θεό, ο οίκος του Θεού. Η σημασία της εκκλησίας είναι σπουδαία και ο ρόλος της θεμελιώδης στην πίστη μας. Απευθύνεσαι στον Θεό,  πιστεύεις σε Αυτόν, αλλά πόσοι από εμάς τον ακούμε; Πόσο συχνά σιωπούμε και ακούμε τον Θεό; Υπάρχει λόγος για τον οποίο ο Θεός, ο Ιησούς είναι Βασιλιάς και όχι Πρωθυπουργός ή Πρόεδρος. Οι τελευταίοι 2 τίθενται στην εξουσία από εμένα και από εσάς, πράγμα που και αυτό είναι αμφισβητήσιμο. Ο δημιουργός τοποθετείται στην εξουσία από τον Θεό, όχι από τον άνθρωπο. Οφείλουμε να υπακούμε στον δημιουργό και αυτό δεν χωράει αμφισβήτηση όπως συμβαίνει στη Βουλή, στο Ελληνικό Κοινοβούλιο ή ακόμα και στον Λευκό Οίκο. Για να το θέσω ξεκάθαρα, ο Θεός θέλει από εμάς ησυχία και ταπείνωση όταν μιλάει, όπως κάθε θνητός Βασιλιάς θα ήθελε το ίδιο. Μια ουσιαστική διαφορά φυσικά μεταξύ του Βασιλιά του κόσμου και ενός θνητού Βασιλιά- κυβερνήτη είναι ότι ο Θεός μας έχει δώσει ελεύθερη βούληση, ενώ οι Επίγειοι Βασιλιάδες/ κυβερνήτες συνήθως εξαναγκάζουν τον λαό να τους ακολουθεί με τη βία. Αφαιρούν την ελεύθερη βούλησή μας οι λεγόμενες σύγχρονες κυβερνήσεις. Οι πρόεδροι και οι πρωθυπουργοί χρησιμοποιούν βία για να ορίζουν τη ζωή μας. Όλο και περισσότερο βλέπουμε ότι ο Θεός μας επιτρέπει την επίθεση προς το Πρόσωπο Του από αυτούς τους ψεύτικους Βασιλιάδες και Βασίλισσες.

Posted on Thursday, March 03, 2022
3) Οι Χριστιανοί

Οι Χριστιανοί διαφέρουν, γιατί ενώ οι ζωές των άλλων ελέγχονται ως επί το πλείστον από τους Γήινους ηγεμόνες με κάποιο είδος επιβολής δύναμης, εμείς οι Χριστιανοί έχουμε ταχθεί σε ένα αληθινό Ουράνιο Βασίλειο. Ζούμε υπό την προστασία του στοργικού Πατέρα μας και προσπαθούμε να ακολουθούμε τους λόγους Του πάνω από όλα. Τιμούμε τον Θεό μας και σκύβουμε το κεφάλι, όχι όμως για τους Γήινους ηγεμόνες που δεν αξίζουν καμία τέτοια τιμή! Το να είσαι Χριστιανός γίνεται όλο και πιο δύσκολο στις μέρες μας, ωστόσο όχι τόσο δύσκολο όσο ήταν για τον Υιό του Θεού, τον Ιησού Χριστό, τον Κύριο και Βασιλιά μας. Ο Χριστός σου ζητάει να σηκώσεις τον δικό σου σταυρό και να Τον ακολουθήσεις!! Είναι ο Βασιλιάς του Κόσμου που περπάτησε στον Γολγοθά και ένιωσε την αναξιοπρέπεια και τον πόνο που του προκάλεσε αυτός ο κόσμος. Επομένως, οφείλουμε ως Χριστιανοί να κάνουμε το ίδιο. Με όση αξιοπρέπεια, αγάπη και δύναμη μπορούμε να προσπαθήσουμε. Γνωρίζουμε ότι θα αποτύχουμε, αλλά ο Θεός είναι εκεί για τα παιδιά Του. Δεν έχουμε παρά να σιωπήσετε μπροστά στον εγωισμό μας για να Τον ακούσουμε.

Posted on Thursday, March 03, 2022
4) Κάνε το σπίτι σου Εκκλησία

Μπορούμε στο σπίτι μας, να έχουμε τις εικόνες μας, αναμμένα τα κεριά μας, τα καντηλάκια και τα θυμιάματά μας και να κάνουμε τον σταυρό μας όταν χρειάζεται. Να προσευχόμαστε για συγχώρεση και προκειμένου να μας οδηγήσει ο Θεός στον σωστό δρόμο, να μας δίνει δύναμη. Ωστόσο, πόσοι από εμάς υπακούμε τον λόγο του Θεού ;

Αν προσευχόμαστε στον Θεό με όλη μας την καρδιά και την ψυχή, αν αντιλαμβανόμαστε με αγάπη τα Πάθη του Κυρίου για την σωτηρία μας από τον αιώνιο θάνατο, επειδή απλά ΜΑΣ ΑΓΑΠΑΕΙ!,  τότε θα είμαστε φανερά στον σωστό δρόμο για να δεχτούμε την Αλήθεια και τη Σοφία του Θεού. Μπορώ να σας αναφέρω, ότι ο Θεός μου έχει σώσει τη ζωή σε πολλές περιπτώσεις, άλλες σιωπηλά, κι άλλες φανερά! Όταν δεν μπορούσα με τις δικές μου δυνάμεις να σώσω τον εαυτό μου, ο Θεός με έσωσε και με τράβηξε από τη "ζημιά".

Posted on Thursday, March 03, 2022
5) Έχεις κλάψει ενώ Προσευχόσουν;


Η συνομιλία με τον Θεό είναι μια φοβερή ανάγκη και καθήκον, μπορεί να είναι και δύσκολη. Έχετε νιώσει την μεγαλοσύνη της συνομιλίας με τον Παντοδύναμο Θεό; Νομίζετε ότι είναι εύκολο για μια αμαρτωλή ψυχή να σταθεί μπροστά στον υψηλότατο Θεό και να του μιλήσει; Όταν στέκεσαι μπροστά στον Θεό είσαι τόσο γυμνός όσο όταν γεννήθηκες! Δεν υπάρχει τίποτα κρυφό από τον Θεό, αλλά υπάρχει επίσης μια αγάπη που όμοιά της δεν νιώθεις. Αυτό φυσικά σε κάνει να νιώθεις ταπεινός και σίγουρα τρέχουν δάκρυα και κλαις σαν μωρό παιδί, γιατί για τον Θεό είσαι παιδί και το νιώθεις! Οι Χριστιανοί πρέπει να κατανοήσουμε τη μεγάλη θυσία που έκανε ο Θεός για εμάς τα παιδιά Του, όχι μόνο να την καταλάβουμε επιφανειακά αλλά να την νιώσουμε στην καρδιά μας. Ο Θεός μας έδωσε κάτι πολύ ιδιαίτερο, τις καρδιές και τις ψυχές μας, πρέπει να τις χρησιμοποιούμε για να μιλάμε και να ακούμε τον Θεό, πρέπει να μάθουμε να αφιερώνουμε χρόνο κρυφά για να προσευχόμαστε στον Θεό, όχι μόνο στην εκκλησία αλλά και στο σπίτι. Γι' αυτό μετατρέπουμε το σπίτι μας σε εκκλησία. Η προσευχή στον Θεό δεν σταματάει όταν φεύγουμε από την εκκλησία και μάλιστα οφείλουμε να προσευχόμαστε συνεχώς και να υπακούμε τον Θεό. Όταν κάποιος προσεύχεται με όλη του την καρδιά και την ψυχή, ο  Θεός ζητά από όλους όσοι κατοικούν στον παράδεισο και τους αγγέλους να σιωπούν ώστε να ακούει το παιδί του να Του μιλάει! Υπάρχουν μεγάλες τιμές για το άτομο/το παιδί του Θεού που προσεύχεται ευλαβικά στις αλήθειες της πίστης μας! Επιπλέον όσοι έχουν εξομολογηθεί τις αμαρτίες τους, ο Θεός και οι άγγελοι γιορτάζουν δεν σε καταδικάζουν γιατί ΣΕ ΑΓΑΠΟΥΝ!

Posted on Thursday, March 03, 2022
6) Προσευχηθείτε μυστικά

Ματθαίος 6:5-6:

5 Και όταν προσεύχεστε, να μην είστε όπως οι υποκριτές- επειδή, αγαπούν να προσεύχονται όρθιοι στις συναγωγές και στις γωνίες των δρόμων, για να φαίνονται πιστοί στους ανθρώπους. Αληθινά, σας λέω: καθένας θα έχει την ανταμοιβή του.

6 Όταν, όμως, προσεύχεστε, μπείτε στο χώρο σας, και αφού κλείσετε την πόρτα, προσευχηθείτε στον Πατέρα που είναι παρόν- και ο Πατέρας που βλέπει κρυφά, θα σας ανταμείψει φανερά.

Αγάπη και ευλογίες του Θεού

Στέφος

Posted on Thursday, March 03, 2022
Published 01/04/22
Saturday, March 19, 2022

Στέφος
Μετάφραση από Κατερίνα

EkklisiaNeaSilata.com
Copyright 2021-2022