The Church Logo with Mary and Jesus, the priest of the church can also be seen in the background


Blank

Προφητείες Αγίου Παΐσιου

Μία Ζωή Προσευχής και Καλοσύνης
Μία Ζωή Προσευχής και Καλοσύνης

Χωρίς καμία αμφισβήτηση ένας από τους πιο σημαντικούς και ενδιαφέροντες αγίους στην Χριστιανική Ορθόδοξη ιστορία είναι ο σεβάσμιος και θεοφόρος μας Πάτερ Παΐσιος ο Αγιορείτης. Άνθρωποι από όλο τον κόσμο επισκέπτονταν τον Μοναχό και τον ρωτούσαν σχετικά με παγκόσμια γεγονότα που πρόκειται να έρθουν και το μέλλον. Ο Γέρων Παΐσιος (25 Ιουλίου 1924 - 12 Ιουλίου 1994)  το όνομά του Αρσένιος Εζνεπίδης, γεννήθηκε στην πόλη Φάρασα της Καππαδοκίας στη Μικρά Ασία, λίγο πριν οι λαοί μεταφερθούν μεταξύ Ελλάδας και Τουρκίας μετά τον ελληνοτουρκικό πόλεμο του 1919-1922. Μετά τη βάπτισή του η οικογένεια διώχτηκε από τη Φάρασα της Καππαδοκίας και πήρε το δρόμο της για την Ελλάδα, όπου εγκαταστάθηκε στην Κόνιτσα Ηπείρου, στη βορειοδυτική Ελλάδα.
Μετά τον Β' Παγκόσμιο Πόλεμο, η Ελλάδα βρέθηκε σε εμφύλιο πόλεμο και ο Αρσένιος (Παΐσιος) έγινε ομιλητής ραδιοφώνου, και αναφορές από τότε δείχνουν πόσο ανήσυχος ήταν ο Παΐσιος για τους συμπατριώτες του που είχαν οικογένειες, ενώ η αγωνία του για τον εαυτό του ήταν μηδενική καθώς δεν είχε ούτε γυναίκα ούτε παιδιά. Διακρίθηκε για τη γενναιότητά του και την συμπόνια του, αλλά και την αυτοθυσία του.
Μετά τον εμφύλιο, όμως, ο Παΐσιος ήθελε να μπει σε μια μοναστική ζωή, αφού πρώτα βεβαιωθεί ότι οι δύο ανύπαντρες αδερφές του θα είχαν ότι χρειάζονταν πριν μπεί αυτός στην πνευματική του ζωή. Μέχρι το 1950 είχε φροντίσει για το μέλλον των αδερφών του και αποφάσισε να ξεκινήσει τη μοναστική του ζωή.
Το 1950 εισήλθε στο Άγιος Όρος και ασκήτεψε εκεί για 4 χρόνια ως μαθητευόμενος μοναχός και έγινε μοναχός το 1954 και ονομάστηκε Αβέρκιος. Ο Μοναχός Αβέρκιος θεωρούνταν πολύ ευσυνείδητος.. σε όλα του τα καθήκοντα, συμπεριλαμβανομένης της βοήθειας των αδελφών του. Ενώ οι άλλοι δούλευαν, αυτός δεν θα σταματούσε ποτέ ακόμα και όταν είχε τελειώσει τα καθήκοντά του.
Το 1956 εγκαταστάθηκε σε διαφορετικό μοναστήρι και εκεί έλαβε το όνομα Παΐσιος. Ο Πάτερ Παΐσιος συλλογιζόταν εκείνη την περίοδο τις δικές του πνευματικές αποτυχίες και εκείνες του κόσμο, και πίστευε ότι ήταν η έλλειψη αγάπης αυτό που μάστιζε τις πόλεις και τα χωριά της Ελλάδας αλλά και τον κόσμο.
Το 1958 ζητήθηκε από τον Γέροντα Παΐσιο να περάσει χρόνο στο χωριό του ώστε να υποστηρίξει τους ντόπιους πιστούς ενάντια στους Προτεστάντες. Ο Γέροντας Παΐσιος βοήθησε πολύ κόσμο μέσα και γύρω από τα χωριά, όχι μόνο μέσω της πνευματικής του δύναμης, αλλά κατάφερε επίσης να ταΐσει πολλούς από τους πιο φτωχούς ανθρώπους πουλώντας ξύλινα χειροποίητα αντικείμενα.
Αργότερα στη ζωή του υπέφερε από πολλά προβλήματα υγείας, αλλά ακόμα και όταν ένιωθε τον περισσότερο πόνο και αδυναμία θα έβρισκε πάντα τον χρόνο να ακούσει τα προβλήματα και τα δεινά των επισκεπτών, θα περνούσε τον περισσότερο χρόνο του σε προσευχή με πολύ λίγο χρόνο ανάπαυσης. Ακόμα και αφού μπήκε στο νοσοκομείο εξαιτίας προβλημάτων με τα πνευμόνια του και διαγνώστηκε με καρκίνο, κατάφερνε να βρει τη δύναμη να ακούσει τις λύπες και τις σκέψεις των επισκεπτών του.
Στις 11 Ιουλίου 1994, έλαβε τη Θεία Κοινωνία για τελευταία φορά, την επόμενη μέρα παρέδωσε την ψυχή του στο Θεό. Θάφτηκε σύμφωνα με τις επιθυμίες του, στο Μοναστήρι του Αγίου Ιωάννη, του Θεολόγου στη Σουρωτή.

Some information taken from:
https://orthodoxwiki.org/Paisios_of_Mount_Athos

Posted on Thursday, March 03, 2022
Κωνσταντινούπολη, Αγία Σοφία
Κωνσταντινούπολη, Αγία Σοφία

Posted on Thursday, March 03, 2022
Κωνσταντινούπολη, Αγία Σοφία
Κωνσταντινούπολη, Αγία Σοφία

Posted on Thursday, March 03, 2022
 The Oruc Reis
The Oruc Reis

Posted on Thursday, March 03, 2022
Τάφος Αγίου Παϊσίου, Ιερόν Ησυχαστήριον Μοναζουσών, << Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, Σουρωτή Θεσσαλονίκης
Τάφος Αγίου Παϊσίου, Ιερόν Ησυχαστήριον Μοναζουσών, << Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος, Σουρωτή Θεσσαλονίκης

Posted on Thursday, March 03, 2022
Οι Προφητείες
Οι Προφητείες

Όλο και περισσότεροι άνθρωποι με τα χρόνια αποκτούν ενδιαφέρον για τον Άγιο Παΐσιο και τη ζωή του. Πολλοί άνθρωποι ενδιαφέρονται για τις πολλές Προφητείες που έχει κάνει στη ζωή του, εδώ θα καταγράψω τις πιο σχετικές με τα τρέχοντα γεγονότα. Προετοιμαστείτε να σοκαριστείτε και να εκπλαγείτε από τα όσα έχει πει Ο σεβάσμιος και θεοφόρος Πατέρας Παΐσιος ο Αγιορείτης.

Posted on Thursday, March 03, 2022
Προφητεία Νούμερο 1

Η Αρχή της Καταστροφής της Ε.Ε.


Μία λιγότερο γνωστή αλλά σίγουρα γνωστή προφητεία που έχει κάνει ο Πάτερ Παΐσιος ήταν η καταστροφή της Ε.Ε. και ότι θα ξεκινούσε από το Η.Β. Είπε επίσης ότι η Ε.Ε. θα καταστρεφόταν από τους Βρετανούς και του Αμερικάνους γιατί είναι ένα έθνος.
Δεν θα διαρκέσει πολλά χρόνια, είπε. «Θα καταστραφεί από τους Βρετανούς και τους Αμερικάνους, γιατί είναι ένα έθνος και λειτουργούν μαζί. Λένε, τί γίνεται εδώ; Γεννιέται και πάλι ο Χίτλερ; Και έτσι θα τη διαλύσουν.»
Όπως βλέπουμε πρόσφατα Ο σεβάσμιος και θεοφόρος Μας Πάτερ Παΐσιος ο Αγιορείτης είχε δίκιο πριν από 30 χρόνια όταν έκανε αυτή τη δήλωση. Βλέπουμε ότι το Η.Β. βγαίνει από την Ε.Ε. μάλλον χωρίς καμία συμφωνία και μαζί του βγαίνουν και δισεκατομμύρια λίρες και έτσι θα ακολουθήσουν κι άλλες χώρες. Οι ΗΠΑ ελπίζουν επίσης στην καταστροφή της Ε.Ε. καθώς τη βλέπουν ως τις Ηνωμένες Πολιτείες της Ευρώπης, με τη σοσιαλιστική ατζέντα που προωθεί η Ε.Ε. τόσα χρόνια και με την οποία οι ΗΠΑ δεν είναι ικανοποιημένες, ειδικά τώρα με τον Πρόεδρο Τραμπ. Με απλά λόγια, η Ευρώπη αποκτά πολύ δύναμη για τα γούστα των ΗΠΑ!

Posted on Thursday, March 03, 2022
Προφητεία Νούμερο 2

Η Καταστροφή της Τουρκίας - 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος

Ίσως οι πιο σημαντικές προφητείες για τον ελληνικό λαό να είναι ο επερχόμενος πόλεμος με την Τουρκία, ωστόσο αυτή η προφητεία αφορά όλο τον κόσμο γιατί όπως ξέρουμε τα πράγματα θα κλιμακωθούν και θα προκληθεί ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος. Με απλά λόγια, η Τουρκία θα επιτεθεί στην Ελλάδα, η Ελλάδα θα προσπαθήσει να αμυνθεί αλλά δεν θα τα καταφέρει καθώς οι Τούρκοι έχουν εξοπλιστεί πολύ καλά από την Ευρώπη και τις ΗΠΑ.
Ακόμα και τώρα που γράφω, οι Γερμανοί πωλούν καινούργια υποβρύχια στους Τούρκους. Σωστά, οι Γερμανοί πωλούν σε μία μη ευρωπαϊκή χώρα όπλα, τα οποία οι Τούρκοι σκοπεύουν να χρησιμοποιήσουν ενάντια στους Έλληνες, έναν ευρωπαϊκό λαό και αυτό αφήνει μια πικρία στο στόμα! Αυτό που θα ακολουθήσει είναι ότι η Ρωσία που βλέπει προσωπικό συμφέρον σε όλο αυτό και με βάση τις Ορθόδοξες Χριστιανικές ρίζες της θα επιτεθεί στην Τουρκία με πυρηνικά και θα αφανίσει την Τουρκία από τον χάρτη.
Όπως είδατε στην πρώτη προφητεία η διάλυση της Ε.Ε. θα ξεκινούσε από το Η.Β., με αυτό να βγαίνει από την Ε.Ε., αλλά μετά η πραγματική καταστροφή θα έρθει από τους ευρωπαίους όταν θα εμπλακούν ξανά μεταξύ τους σε έναν παγκόσμιο πόλεμο, οι περισσότεροι θα επιτεθούν στη Ρωσία, καθώς η Ρωσία θα κινείται προς τη Μέση Ανατολή από την Τουρκία. Ο Πάτερ Παΐσιος έχει πει ότι θα κατέβει ένα Άγγελος και θα τραγουδήσει και αυτό θα κάνει τους ευρωπαίους να σκοτώσουν ευρωπαίους και θα συνεχίσουν να σκοτώνουν ο ένας τον άλλον μέχρι να σταματήσει ο Άγγελος να τραγουδά. Αυτοί που θα απομείνουν μετά τον πόλεμο θα επιστρέψουν στα σπίτια τους. Κατά τη διάρκεια αυτής της σύγκρουσης πολλοί Ρώσοι θα σκοτωθούν, αλλά αυτό δεν θα ανακόψει την πορεία των Ρώσων.
Η Ελλάδα παρόλο που έχει δεχθεί επίθεση από την Τουρκία, θα βγει σε καλή κατάσταση από τον πόλεμο, πολύ λίγοι θα πεθάνουν, μπορεί να υπάρχουν προβλήματα σίτισης για τον ελληνικό λαό, ωστόσο ο Πατέρας Παΐσιος έχει επίσης προειδοποιήσει τους Έλληνες να εξασφαλίσουν έναν κήπο και μέσα σε αυτόν τον κήπο να καλλιεργήσουν όσο περισσότερο φαγητό μπορούν όχι μόνο για τους εαυτούς τους αλλά και για τους γείτονές τους, πολλοί Έλληνες έχουν κήπο και καλλιεργούν λαχανικά, όπως κι εγώ.

Για την Ελλάδα: Σπουδαία δώρα θα δοθούν στους Έλληνες από τον Θεό, γιατί είναι Ορθόδοξοι Χριστιανοί. Θα πάρουν πίσω την αγαπημένη τους Αγία Σοφία, η οποία είναι ότι για τους Ρωμαιοκαθολικούς η Πόλη του Βατικανού και η Βασιλική του Αγίου Πέτρου. Μόλις πρόσφατα οι Τούρκοι μετέτρεψαν αυτόν τον Ορθόδοξο Χριστιανικό ναό σε τζαμί, στενοχωρώντας όχι μόνο τους Έλληνες αλλά και ολόκληρο τον Ορθόδοξο Χριστιανικό λαό, η Ρωσία, φυσικά η Ευρώπη και τα Ηνωμένα Έθνη παρέμειναν άπραγα γι' αυτό.
Η Τουρκία ως χώρα θα τελειώσει, θα κοπεί σε μέρη και θα δοθεί πίσω στους σωστούς λαούς, στις γειτονικές χώρες. Η Ρωσία θα στρέψει το βλέμμα της στο Ισραήλ και τότε θα γίνει πόλεμος με το Η.Β. και τις ΗΠΑ να παίρνουν μέρος.
Δεν πιστεύετε ότι θα συμβούν αυτά; Συγγνώμη, αλλά συμβαίνουν ήδη και ο Πάτερ Παΐσιος προειδοποίησε τους ανθρώπους ότι τη μέρα που τουρκικό πλοίο θα μπει σε ελληνικά νερά θα είναι η αρχή και σύντομα μετέπειτα οι Τούρκοι θα επιτεθούν στους Έλληνες.

Μετά 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος!
Ο Άγιος Παΐσιος μας προειδοποίησε επίσης ότι όταν η Ελλάδα αλλάξει τα σύνορα ύδατος της από 6 ναυτικά μίλια σε 12, σύντομα μετά από αυτό θα ξεκινήσει πόλεμος.

Ελληνοτουρκική κρίση πάνω από το Oruc Reis σε ελληνικά νερά
Είναι καιρός να προσευχηθούμε, είναι καιρός να συγχωρήσουμε αυτούς που μας έχουν καταπατήσει, ο χρόνος είναι σύντομος και τελειώνει!
Υπάρχουν πολλές ενδιαφέρουσες προφητείες από τον Πάτερ Παΐσιο, ωστόσο αυτές οι δύο είναι οι πιο σημαντικές καθώς επηρεάζουν όλους μας και το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να ψάξετε τις ειδήσεις στην Ελλάδα για να δείτε την αλήθεια και τις εκπληκτικές προφητείες του σεβάσμιου και θεοφόρου Πάτερ Παΐσιου του Αγιορείτη.
Προσεύχομαι στο Θεό ότι όποιος διαβάζει αυτό το άρθρο και εξερευνήσει αυτόν τον άγιο των σύγχρονων ημερών θα βρει το δρόμο του προς το Θεό και θα προετοιμαστεί όχι μόνο για τον σατανά, καθώς δεν τον φοβόμαστε, αλλά θα προετοιμαστεί για τον Βασιλιά μας, τον Ιησού Χριστό, όλα αυτά τα πράγματα πρέπει να συμβούν πριν την ημέρα της Κρίσης, αγαπηθείτε και συγχωρήστε! Αμήν, Αμήν, Αμήν!

Στέφος

Posted on Thursday, March 03, 2022
Ενημέρωση 7 Μαρτίου 2022
Monday, March 07, 2022

Όπως όλοι μπορείτε να δείτε έγραψα αυτό το άρθρο μιλώντας για τον τρίτο παγκόσμιο πόλεμο πριν από δύο χρόνια. Τώρα, δύο χρόνια αργότερα, βρίσκουμε τους εαυτούς μας στα πρόθυρα ενός τέτοιου πολέμου. Αγαπάτε αλλήλους αδελφοί μου. Ας προσευχηθούμε όλοι και ας ζητήσουμε από τον Κύριο μας συγχώρεση.

Στέφος

EkklisiaNeaSilata.com
Copyright 2021-2022