The Church Logo with Mary and Jesus, the priest of the church can also be seen in the background


Η ΜΕΓAΛΗ ΔΙAΣΠΑΣΗ

Στέφος - Ιούλιος  2022
Η ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

1. Στην αρχή ο Θεός δημιούργησε τον ουρανό και τη γη.
2. Η γη ήταν άμορφη και άδεια, και το σκοτάδι κάλυπτε τα βαθιά νερά. Το Πνεύμα του Θεού αιωρούνταν πάνω από την επιφάνεια των νερών.
3. Τότε ο Θεός είπε: "Ας γίνει φως", και έγινε φως.
4. Και ο Θεός είδε ότι το φως ήταν καλό. Τότε διαχώρισε το φως από το σκοτάδι.
5.Ο Θεός ονόμασε το φως "ημέρα" και το σκοτάδι "νύχτα".
Και πέρασε το βράδυ και ήρθε το πρωί, σηματοδοτώντας την πρώτη ημέρα.


ΒΑΠΤΙΣΗ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ ΜΑΣ

Στην αρχή, ο Θεός διαχώρισε πολλά στοιχεία κατά τη δημιουργία του κόσμου και του Σύμπαντος, χώρισε τη μέρα και τη νύχτα, χώρισε το νερό και τη Γη, ξεχώρισε όλα τα πλάσματα από τη σκόνη της Γης και ξεχώρισε ιδιαίτερα τον άνθρωπο από την ύλη. Στη συνέχεια ο Θεός διαχώρισε τη Γυναίκα από τον Άντρα. Είναι ενδιαφέρον ότι χώρισε το σκοτάδι από το φως την πρώτη κιόλας μέρα..., σκέφτομαι συχνά ότι μήπως άραγε αυτός είναι ο διαχωρισμός του καλού από το κακό; Είναι το φως ο Ιησούς, το φως του κόσμου, και το σκοτάδι ο Σατανάς το σκοτάδι του κόσμου; Λοιπόν, καθώς κοιτάζουμε σε όλη τη Βίβλο από τη Γένεση έως την Αποκάλυψη, ο Θεός διαχωρίζει το καλό από το κακό. Ο Θεός δημιούργησε τα πάντα, αλλά το φως το άφησε να υπάρχει. Ο Θεός δεν έπλασε τον Ιησού, το φως του κόσμου (Γεννηθέντα ου Ποιηθέντα, ομοούσιον τω Πατρί δι' ου τα πάντα εγένετο), δηλαδή ο Ιησούς είναι ο Θεός εν σαρκί και ο Θεός υπήρχε πάντα, από την αρχή, προ πάντων των αιώνων. Κατά τη διάρκεια της δημιουργίας αναφέρεται στο Πνεύμα του Θεού "που αιωρείται πάνω από την επιφάνεια των υδάτων" αναφέρει επίσης ότι το σκοτάδι κάλυπτε τα βαθιά νερά. Ο Θεός τότε είπε "ας γίνει φως", πιστεύω ότι αυτό το φως είναι το Φως του Κόσμου, ο Θεός εν σαρκί, όχι το φως του ήλιου, επειδή ο ήλιος και το φεγγάρι δημιουργούνται την 4η ημέρα. Κατά τη διαδικασία της δημιουργίας πρέπει να υπήρχαν και οι 3 όψεις του Θεού. Ο Θεός αναφέρεται όπως και το Πνεύμα του Θεού, ο Ιησούς είναι επίσης εκεί ως το Φως του Κόσμου, επειδή το όνομα Ιησούς ήρθε αργότερα (στη Βίβλο).
Έχω επίσης σκεφτεί πως αυτό ήταν το πρώτο βάπτισμα, το βάπτισμα του κόσμου. Όταν το φως του Ιησού είναι παρόν, τότε το σκοτάδι δεν υπάρχει πια. Ο Θεός, η Αγία Τριάδα δημιούργησε τον κόσμο και τον βάπτισε επίσης. Για μένα είναι τόσο όμορφο να γνωρίζω ότι ο Βασιλιάς μας ήρθε στον κόσμο πριν καν αυτός διαμορφωθεί πλήρως και χώρισε το σκοτάδι από το φως. Ξέρουμε πόσο σημαντικό είναι το Βάπτισμα στην Ορθόδοξη Χριστιανική πίστη, ξέρουμε ότι εγκαθιστούμε τον Χριστό μέσα μας και απορρίπτουμε την αμαρτία, και το πιο όμορφο είναι πως αυτό φάνηκε πρώτη φορά στη Γένεση στις πρώτες γραμμές της Βίβλου.
Αργότερα βέβαια διαβάζουμε : Ματθαίος 3 - 6 Και ο Ιησούς, όταν βαπτίστηκε, ανέβηκε ευθύς από το νερό- και ιδού, ανοίχτηκαν σ' Αυτόν οι ουρανοί και είδε το Πνεύμα του Θεού να κατεβαίνει σαν περιστέρι και να φωτίζει επάνω Του....Μου θυμίζουν τόσο πολύ τις πρώτες γραμμές της Βίβλου, σχεδόν σαν συνέχεια της πρώτης ημέρας της Γένεσης! Η Αγία Τριάδα στη Βάπτιση (Γένεση) του Κόσμου και εδώ βλέπουμε την Αγία Τριάδα και στη Βάπτιση του Θεού με σάρκα και οστά!

ΜΕΓΑΛΗ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΘΕΟΥ

Ποια είναι η μεγάλη αποστολή του Θεού; Ο Θεός διαχωρίζει συνεχώς το καλό από το κακό για τον απλό λόγο ότι θα καταστρέψει το κακό (το σκοτάδι) μια για πάντα. Παραδόξως αυτό δεν συμβαίνει μόνο στη Γη αλλά και στον Ουρανό, με τους έκπτωτους αγγέλους. Έχω συχνά αναρωτηθεί πώς ήταν δυνατόν ο παράδεισος να είχε και σκοτεινές ψυχές; Λοιπόν, ο Θεός δεν έδωσε μόνο σε εμάς ελεύθερη βούληση, αλλά και οι Άγγελοι έπρεπε να έχουν ελεύθερη βούληση, και κάποιοι δυστυχώς επέλεξαν να πάνε σε πόλεμο με τον Θεό. Έτσι, ο Θεός δημιούργησε τον πρώτο Ουρανό και τη Γη με ελεύθερη βούληση, ώστε το σκότος να φανεί στον Ουρανό όπως και στη Γη και να μπορεί στη συνέχεια να εκδιωχθεί και να καταστραφεί. Η αποστολή του Θεού για εμάς και τους Αγγέλους, είναι να έχουμε αιώνια ζωή χωρίς σκοτάδι. Αποκάλυψη 21:1 Και είδα έναν καινούργιο Ουρανό και μια καινούργια Γη- επειδή, ο πρώτος ουρανός και η πρώτη γη είχαν παρέλθει, και δεν υπήρχε πια θάλασσα.
Αυτός ο νέος Ουρανός και η νέα Γη θα είναι χωρίς σκοτάδι, πόνο ή θλίψη! Ψάχνει ο Θεός για ανθρώπους Αγίους (καθ' ο,μοίωσιν του Ιδίου) που θα βρίσκονται στον Ουρανό για να καθοδηγήσουν την ανθρωπότητα μαζί με τον Βασιλιά μας Ιησού Χριστό πάνω σε μια νέα Γη; Το νερό της θάλασσας χρησιμοποιείται για να διαχωρίζει το κακό από το καλό, στον νέο ουρανό και τη νέα γη όπυ δεν θα υπάρχει ανάγκη για τέτοιο διαχωρισμό, επειδή θα υπάρχει μόνο καλό.

Posted on Thursday, March 03, 2022
Η ΜΕΓAΛΗ ΔΙAΣΠΑΣΗ

Υπάρχουν φυσικά πολλά παραδείγματα σε όλη την Παλαιά και την Καινή Διαθήκη για τη διάσπαση του φωτός από το σκοτάδι ή, με άλλα λόγια, του καλού και του κακού. Ωστόσο, η διάσπαση στην οποία θέλω να επικεντρωθώ είναι η πιο σπουδαία από την αρχή της δημιουργίας του κόσμου και αυτή συνέβη κατά τη Σταύρωση του Κυρίου και Βασιλιά μας Ιησού Χριστού! Ματθαίος 27 - 1 Όταν έγινε πρωί, όλοι οι αρχιερείς και οι πρεσβύτεροι του λαού έκαναν συμβούλιο εναντίον του Ιησού για να τον θανατώσουν. Ακριβώς όπως στον Ουρανό ,οι Άγγελοι έκαναν πόλεμο με τον Θεό, εδώ βλέπουμε τους Αγγέλους της Γης και της Εκκλησίας -τους ιερείς και τους πρεσβύτερους- να κάνουν πόλεμο με τον Θεό. Έτσι, μόλις πραγματοποιήθηκε η προφητεία και ο Ιησούς σταυρώθηκε επάνω στο σταυρό, ο Θεός διέσπασε τη γη και τους βράχους, διέσπασε επίσης και το τέμπλο που χώριζε τους ανθρώπους από τα Άγια των Αγίων στο εσωτερικό του ιερού. Ήταν εμφανής η παρουσία του Θεού. Μόνο ο αρχιερέας ήταν αυτός που επιτρεπόταν να περάσει πέρα από το τέμπλο το οποίο διασπάστηκε όταν ο Θεός πλήρωσε για τις αμαρτίες μας με το αίμα Του. Μόλις το αίμα Του έπεσε στη γη, διασπάστηκε και το καταπέτασμα του Ναού. Αυτό σήμαινε ότι όχι μόνο οι αρχιερείς μπορούσαν τώρα να έχουν σχέση με τον Θεό, αλλά όλοι πλέον μπορούσαν πια να μιλήσουν και να βρεθούν στην παρουσία Του Θεού.

Η ΔΙΑΣΠΑΣΗ ΣΥΝΕΧΙΖΕΤΑΙ

Μετά τη μεγάλη διάσπαση, ζούμε και τώρα ένα πολύ ταχύτερο φαινόμενο διάσπασης μέσα στην ιστορία μέχρι σήμερα. Αυτό ξεκινάει δυστυχώς από τη διάσπαση της εκκλησίας. Το μεγάλο αυτό χάσμα οδηγεί και στη διάσπαση των ανθρώπων σήμερα! Αυτό μπορεί να φανεί μέσα από τα δικαιώματα των ομοφυλοφίλων, που τώρα είναι γνωστά με το πιο αμαρτωλό τους όνομα, gay pride!!!! Το να γιορτάζεις την υπερηφάνεια οποιουδήποτε είδους είναι αμαρτία (Ο Θεός λέει να είμαστε ταπεινοί και όχι περήφανοι), αλλά το να γιορτάζεις τη σεξουαλική υπερηφάνεια είναι σούπερ αμαρτία! Η διάσπαση προβάλλεται και με την τρομολαγνεία του Covid κατόπιν των εντολών που δίνονται για εμβόλια. Ο κόσμος διασπάται σε αυτούς που πιστεύουν στους "ειδικούς" άνδρες με κοστούμια και σε αυτούς που πιστεύουν στον Θεό. Όσο κι αν όλα αυτά μας φαίνονται δυσάρεστα, ξέρουμε επίσης ότι αυτά τα πράγματα πρέπει να συμβούν, γιατί είμαστε "τυφλοί" ζούμε μέσα στην αμαρτία, μέσα στο φόβο κ.λπ. Ακριβώς όπως το φίδι στον κήπο της Εδέμ δεν μπόρεσε λόγω της αμαρτίας να ελέγξει τον εαυτό του και προκάλεσε τον Αδάμ και την Εύα να αμαρτήσουν, υποδεικνύοντας τον εαυτό του ως αιτία!

Προσεύχομαι περισσότεροι άνθρωποι να βρουν τον Θεό σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς και όταν διασπώνται να συντάσσονται από την πλευρά του φωτός του κόσμου! Βάλε μας δίπλα σου, Θεέ μου!

Η αγάπη μου και τα σέβη μου σε εσάς τους αναγνώστες που διαβάζετε αυτά τα άρθρα, πράγμα που σημαίνει ότι είτε βρίσκεστε στο φως είτε αναζητάτε το φως.

Ο Θεός να σας ευλογεί


Στέφος

Posted on Thursday, March 03, 2022
Published 05/07/22
Sunday, April 10, 2022

Στέφος
Μετάφραση από Κατερίνα

EkklisiaNeaSilata.com
Copyright 2021-2022