The Church Logo with Mary and Jesus, the priest of the church can also be seen in the background


ΔΑΚΡΥΑ ΑΠΟ TON ΟΥΡΑΝΟ

ΑΠΟ τον Στέφο και τη Νικολέττα- Ιούνιος 2022
ΟΙ ΑΜΑΡΤΩΛΟΙ ΤΗΣ ΓΗΣ

Είμαστε ΟΛΟΙ αμαρτωλοί στη Γη, δεν υπάρχει κανείς από εμάς ούτε στο παρελθόν, ούτε στο παρόν ή μέλλον που να μην ήταν αμαρτωλός. Αυτός είναι ο κόσμος στον οποίο ζούμε.  Η επιρροή του Σατανά σε αυτόν τον κόσμο είναι δυστυχώς μεγάλη, οπότε πώς μπορεί να υπάρχει άνθρωπος που να μην είναι αμαρτωλός. Ο Χριστιανός αναγνωρίζει τις αμαρτίες του, προσπαθεί να μην αμαρτάνει, αλλά φυσικά αποτυγχάνει. Καταλαβαίνουμε ότι μόνο μέσω του Θεού οι αμαρτίες μας μπορούν να συγχωρηθούν, μέσω του Τιμίου Σώματος και Αίματος του Ιησού Χριστού του Κυρίου μας. Εμείς για να είμαστε καλοί Χριστιανοί πρέπει να προσευχόμαστε καθημερινά όχι μόνο για τις δικές μας αμαρτίες αλλά και για τις αμαρτίες του κόσμου. Να προσευχόμαστε για τη ζημιά που ΟΛΟΙ έχουμε προκαλέσει στα παιδιά, ναι σωστά. Όχι μόνο οι δάσκαλοι, όχι μόνο οι γονείς των παιδιών, όχι μόνο οι γιατροί και οι νοσοκόμες, αλλά κι εσύ κι εγώ. Είμαστε όλοι αδέρφια στα μάτια του Κυρίου μας και έτσι φέρουμε όλοι την ευθύνη ξεχωριστά και συλλογικά για το τι συμβαίνει στον κόσμο στον οποίο ζούμε. Όσοι διαβάζουν αυτό το άρθρο διερωτώνται λέγοντας: εγώ  δεν έχω κάνει τίποτα ώστε να πληγώσω ένα παιδί, δεν έχω καμία σχέση με κανένα παιδί, δεν έχω καν παιδιά. Λοιπόν, αυτή είναι η τύφλωση και η αδράνειά μας που συμβάλλει στην κακοποίηση των παιδιών σε όλο τον πλανήτη. Το είδος της κακοποίησης για το οποίο μιλάω αφορά, τη σωματική και ψυχική κακοποίηση, μέσω της κοινωνίας που δημιουργήσαμε και υποστηρίζουμε.

Posted on Thursday, March 03, 2022
ΚΟΛΑΣΗ ΣΤΗ ΓΗ

Εμείς όλοι με την αδράνειά μας επιτρέπουμε στο κακό να ανθίσει και αντί να γευόμαστε έναν επίγειο παράδεισο ενισχύουμε τις δυνάμεις του κακού. Καθόμαστε αναπαυτικά στους καναπέδες μας μπροστά σε ένα κουτί παρακολουθώντας αυτά τα σατανικά σκουπίδια που μας σερβίρουν (Survivor, Hell'sKitchen κ.ά.), δηλητηριάζοντας το μυαλό μας και το σώμα μας με φαστ φουντ , αλκοόλ, κάπνισμα. Θα πουν τώρα κάποιοι ότι απολαμβάνουν αυτές τις μικρές στιγμές, αλλά αυτές δεν είναι μόνο μικρές στιγμές, αντίθετα όλα τα τηλεοπτικά προγράμματα και όλη η ζωή μας είναι γεμάτη με αυτά τα σκουπίδια! Τώρα σας ρωτάω πώς καταφέρνουν οι αρχηγοί της τηλεόρασης και τη γλιτώνουν, γιατί ΕΣΕΙΣ και ΕΓΩ το επιτρέπουμε. Είναι η αποδοχή αυτών των σκουπιδιών από εμάς που τους επιτρέπει την τηλεοπτική προβολή τους. Ακριβώς το ίδιο συμβαίνει και με τα παιδιά μας, αυτά που αποδεχόμαστε έχουν αντίκτυπο σε αυτά. Έγραψα ένα άρθρο σχετικά με την Αποδοχή της Τέχνης των Μαγισσών.
Υπάρχουν πολλές άσχημες δηλητηριώδεις σατανικές επιρροές που εφαρμόζονται στον πλανήτη, όπως οι μελέτες αναφορικά με το φύλο που βλάπτουν το μυαλό και την ψυχή των παιδιών μας και η τελευταία επίθεση που δεχτήκαμε και εμείς και τα παιδιά, ο COVID. Πιθανώς μια από τις πιο προφανείς απάτες που εφαρμόζεται στην κοινωνία αυτή τη στιγμή, μην επαναπαύεστε, θα επαναφέρουν σύντομα τον COVID ακόμη και την Ευλογιά των Πιθήκων. Παραδώσαμε το μέλλον και τη ζωή των παιδιών μας για το τι μπορεί να συμβεί σε έναν ηλικιωμένο ΑΝ κολλήσει τον ιό! ΟΙ ΓΕΡΟΙ ΠΕΘΑΙΝΟΥΝ αυτή είναι η φυσιολογική εξέλιξη της ζωής. ΑΝ δεν ήταν από τον COVID, θα ήταν από τη γρίπη, η οποία για κάποιο λόγο εξαφανίστηκε κατά τη διάρκεια του COVID. Απλή ερώτηση, «θέλουν τόσο πολύ οι πολιτικοί να σας σώσουν τη ζωή»; «Σας νοιάζονται, σας αγαπάνε σαν δικούς τους ανθρώπους»; Γιατί πιστεύουμε σε αυτούς τους ανθρώπους; Δίνουν πολλές υποσχέσεις προτού πάρουν την εξουσία και, όταν βρίσκονται στην εξουσία, αθετούν κάθε υπόσχεση που δίνουν. Τι καρπούς αποδίδουν; Σάπιους φυσικά! Αλλά εξακολουθούμε να τους ψηφίζουμε, εξακολουθούμε να τους ακούμε με την ελπίδα ότι πραγματικά νοιάζονται για τον συνάνθρωπό τους. Τα παιδιά μας θα πληρώσουν για τις αμαρτίες μας. Γιατί πρέπει πάντα να υποφέρουν οι αθώοι για τους αμαρτωλούς;  Δεν έφτανε το αίμα του Κυρίου και Βασιλιά μας;

Posted on Thursday, March 03, 2022
ΟΙ ΑΘΩΟΙ

Η αγαπημένη μου ανιψιά  είναι ένα αθώο πλάσμα, που την έχω αναλάβει υπό την προστασία μου, γιατί έχει ένα θείο φως μέσα της και είναι πιο σοφή από πάρα πολλούς. Αυτή τη στιγμή που συντάσσει μαζί μου το άρθρο αυτό, μόλις έκλεισε τα 15 της χρόνια και συζητάμε πολύ μέσω Διαδικτύου, διότι ζει στην Αθήνα, οπότε βλεπόμαστε μόνο τις γιορτές, τα Χριστούγεννα και το καλοκαίρι. Σκέφτηκα ότι θα ήταν καλό να έχουμε την άποψη μιας έφηβης, κάποιας που μπορεί να εκφράσει το πώς νιώθει μέσω του γραπτού της λόγου. Το κατάλληλο πρόσωπο ήταν η ανιψιά μου η Νικολέττα, η οποία έχει επηρεαστεί αρνητικά από τον κόσμο, όχι εξαιτίας προσωπικής της επιλογής, αλλά ούσα ανήλικη πρέπει να συμμεριστεί τις αποφάσεις των ενηλίκων, είτε είναι γονείς, είτε γιατροί είτε οποιοσδήποτε από εμάς που καθόμαστε πίσω από οθόνες και πληκτρολόγια και δεν κάνουμε τίποτα.
Ο Θεός με την άπειρη σοφία του,  την έχει τοποθετήσει στην καρδιά μου, τώρα θα της προσφέρω εγώ φτερούγες να προστατεύεται όσο το δυνατόν περισσότερο από το κακό που πέφτει πάνω μας σαν ένα σκοτεινό πέπλο προσπαθώντας να σβήσει το φως του Θεού και του Αγίου Πνεύματος.
Όπως αναφέρθηκε η Νικολέττα είναι ένα κορίτσι 15 ετών που τα πάει πολύ καλά στο σχολείο και είναι μια φανταστική αθλήτρια που κατακτά διακρίσεις. Έχει κερδίσει πολλά μετάλλια τρέχοντας και αναδεικνύεται σε μια όμορφη νεαρή κοπέλα με σοφία και  σπίθα Θεού μέσα της. Αρκετά με την πολυλογία μου!

Posted on Thursday, March 03, 2022
Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

Ενώ μας χωρίζουν εκατοντάδες χιλιόμετρα καθίσαμε και συζητήσαμε επί αρκετούς μήνες για τις σκέψεις της Νικολέττας για τον κόσμο γύρω, σαν μια συνέντευξη, που κάλυπτε κάθε λογής θέματα, Γονείς, Φίλους, Διαδίκτυο και πολλά άλλα ζητήματα. Παρακάτω θα βρείτε τα πιο σημαντικά θέματα, τις ερωτήσεις τις θέτω εγώ και οι απαντήσεις είναι της Νικολέττας, κατόπιν ακολουθεί και ένα συμπέρασμα σε κάθε ενότητα.

Posted on Thursday, March 03, 2022
1) ΓΟΝΕΙΣ - Τι κάνει έναν γονιό καλό;

Νομίζω ότι οι γονείς είναι πολύ σημαντικοί για τη ζωή ενός παιδιού και όχι μόνο για όσο διάστημα τα παιδιά είναι μικρά, αλλά εξίσου σημαντική είναι η συμβολή τους και στους νέους ενήλικες.  Είναι οι άνθρωποι με τους οποίους θα μιλήσουμε για τα προβλήματά μας, και με αυτόν τον τρόπο θα οικοδομηθεί μια ισχυρή σχέση μεταξύ γονέα και παιδιού με τη σειρά του. Μέσω αυτής της σχέσης βοηθιέται το παιδί στο χτίσιμο της προσωπικότητάς του, του ατόμου που θα γίνει στην ενήλικη ζωή. Άρα καλός γονιός είναι κάποιος που ακούει και αφιερώνει χρόνο για να ακούει, κάποιος που είναι έτοιμος να μοιραστεί τις χαρές και τους πόνους της ενηλικίωσης σε έναν σύγχρονο κόσμο. Ένα παιδί ή ένας έφηβος μπορεί να υιοθετήσει συνήθειες που διαμορφώθηκαν από τους γονείς τους, ελπίζουμε πάντα καλές συνήθειες. Οι γονείς μπορούν να μας βοηθήσουν να αντιμετωπίσουμε προβλήματα που μας τίθενται σε αυτόν τον κόσμο και ακόμη περισσότερο όταν είμαστε έφηβοι. ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΝΕΑ ΚΑΙ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΧΡΕΙΑΖΟΝΤΑΙ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ!

Posted on Thursday, March 03, 2022
Συμπέρασμα

Η σύγχρονη ζωή έχει καταστήσει πολύ δύσκολο για τους γονείς να περνούν τον χρόνο που χρειάζονται με τα μικρά και τα μεγαλύτερα παιδιά τους. Όχι πολύ καιρό πριν, ο άντρας ήταν αυτός που έβγαινε στη δουλειά ενώ τώρα και οι δύο γονείς πρέπει να δουλεύουν αφήνοντας το παιδί να μεγαλώνει μόνο του. Μερικές φορές ψάχνουν άλλους τρόπους για να καλύψουν τη σχέση γονέα-παιδιού, πράγμα που μπορεί να επιφέρει αρνητικές επιπτώσεις στο παιδί. Σημασία έχει ότι ως γονιός η δουλειά πρέπει να πάρει τη 2η θέση όσον αφορά την σχέση και ανατροφή των παιδιών σου, ενώ συνεχώς ακούω το ίδιο επιχείρημα, «λεφτά»!! «Πρέπει να δουλέψουμε και οι δύο για να φάμε»! Εάν περισσότεροι άνθρωποι πίστευαν στον Θεό και αφιέρωναν χρόνο με τα παιδιά τους και λιγότερο χρόνο ανησυχώντας για το «τι θα γεμίσουν την κοιλιά τους», θα ήταν καλύτερα τα πράγματα. Αρκεί να κοιτάξετε στα μάτια ενός παιδιού για να δείτε το φως του Θεού να λάμπει στον κόσμο, πώς μπορείτε να φοβάστε ότι θα πεθάνετε από την πείνα μοιραζόμενοι αυτό το φως από το παιδί σας; Η Νικολέττα έχει γράψει εδώ ξεκάθαρα, πως ένα μικρό παιδί ή έφηβος χρειάζεται χρόνο με τους γονείς του, ακόμα κι αν εργάζονται και οι δύο, πρέπει να αφιερώνεται αυτός ο χρόνος. Εφιστώ την προσοχή των γονέων! Πρέπει οι γονείς να αναθρέψουν με καλές συνήθειες τα παιδιά τους, με το καλό παράδειγμα και όχι με το να διδάσκουν κακές ή αμαρτωλές συμπεριφορές μπροστά στο παιδί, όπως κάπνισμα, ποτό, βρισιές. Πρέπει επίσης ως καλή συνήθεια να πηγαίνουν με τα παιδιά τους στην εκκλησία και να τα μιλάνε για τον Ιησού Χριστό. Τουλάχιστον να αφιερώνουν μια μέρα της εβδομάδας, την Κυριακή, δεν είναι δα και απόσπαση από την επαγγελματική  τους ζωή! Το να εκπαιδεύονται όσο είναι μικρά είναι η καλύτερη ανατροφή, καθώς όπως αναφέρει η Νικολέττα έτσι χτίζονται οι καλές συνήθειες που θα κουβαλούν μαζί τους σε όλη τους τη ζωή, συνήθειες που τελικά θα μεταδώσουν στα δικά τους παιδιά. Η θέληση του Χριστιανού ανθεί και φέρει καρπούς!

Posted on Thursday, March 03, 2022
2) ΦΙΛΟΙ - Πόσο σημαντικοί είναι οι φίλοι;

Νομίζω ότι οι φίλοι είναι ένα πολύ σημαντικό μέρος της ζωής ενός ατόμου (του παιδιού) γιατί επιλέγονται από τον καθένα μας. Όλα τα παιδιά δεν έχουν τις ίδιες ανάγκες , ούτε μοιράζονται τα ίδια ενδιαφέροντα (οι ανάγκες και τα ενδιαφέροντα μπορούν να διαμορφωθούν από τον γονέα, βλ. Γονείς παραπάνω). Επίσης αυτό που κάνει έναν φίλο καλό είναι οι καταστάσεις που έχουμε περάσει μαζί. Ο καλός φίλος ανησυχεί για τα συναισθήματά μας προς αυτόν, ο καλός φίλος είναι χαρούμενος όταν είμαστε κι εμείς ευτυχισμένοι. Ακόμη θα μας συμβουλεύει και θα μας λέει πάντα την αλήθεια, παρόλο που μπορεί να μην θέλουμε να ακούμε πάντα την αλήθεια, αλλά βαθιά μέσα μας θέλουμε την ειλικρίνεια. Γνωρίζεις μέσα σου ότι ο φίλος, σου λέει την αλήθεια όχι για να σε πληγώσει αλλά για να σε βοηθήσει και όχι για να σε κρίνει. Ένας φίλος θα προσπαθήσει να σας κάνει ευτυχισμένους ακόμα και στις χειρότερες στιγμές, οι φίλοι είναι πάντα εκεί ο ένας για τον άλλον.

Posted on Thursday, March 03, 2022
Συμπέρασμα

Ακόμη και ένα παιδί κατανοεί την ανάγκη για αλήθεια όταν όπως λέει η Νικολέττα είναι σημαντικό να της λένε αλήθεια οι φίλοι ακόμα κι αν είναι κάτι που μπορεί να μην θέλει αρχικά να ακούσει. Είναι επίσης σημαντικό όταν είναι κάποιος γονιός να πρέπει να πει όχι μερικές φορές σε ένα παιδί και να του δώσει μια χρήσιμη εξήγηση για την άρνησή του! Μπορεί επιπλέον να είναι χρήσιμο, ειδικά σε ένα μεγαλύτερο παιδί όπως η Νικολέττα. Ωστόσο, όλα εξαρτώνται από τη συνεργασία με το παιδί όταν είναι μικρότερο για να υιοθετήσει σιγά σιγά καλές συνήθειες το παιδί, διότι αυτό θα κάνει τα πράγματα ευκολότερα τόσο για τους γονείς όσο και για το παιδί. Το να κακομάθεις ένα παιδί είναι το χειρότερο πράγμα που μπορείς να κάνεις σε αυτό, καθώς θα μεταδώσει το λάθος μήνυμα και στα παιδιά του αργότερα. Είναι πολύ σημαντικό όλα να κερδίζονται με κόπο και αγώνα, ώστε να είναι πιο ευγνώμονες. Τα παιδιά θα μάθουν τη σημασία του να δίνουν και το υπέροχο συναίσθημα που θα λάβουν από αυτήν την πράξη δωρεάς. Θα αποκτήσουν μικρότερη επιθυμία να λαμβάνουν πράγματα και μεγαλύτερη να θέλουν να δώσουν. Η αγάπη δεν εκδηλώνεται με το να υποκύπτεις στις απαιτήσεις του παιδιού για δώρα, η αγάπη φαίνεται όταν αφιερώνεις χρόνο για να ακούσεις το παιδί. Δεν λέω ότι πρέπει να είμαστε φίλοι με τα παιδιά μας, αλλά κοίτα τι οφέλη της προσφέρει μια φιλία! Πρέπει οι γονείς να διδάσκονται από τις αληθινές φιλίες. Πράγματα όπως το να λες την αλήθεια, να ακούς, να μοιράζεσαι τις στενοχώριες του παιδιού καθώς και τις καλές στιγμές του είναι όλα σημαντικά για το παιδί και τη σχέση του μαζί σου. Κανείς δεν είπε ότι το να είσαι γονιός είναι εύκολο. Μερικές φορές νιώθεις ότι το να πεις ναι είναι πολύ πιο εύκολο από το να λες όχι, αλλά αυτό συμβαίνει επειδή έχεις συνηθίσει να λες ναι πολλές φορές όταν το παιδί ήταν μικρότερο.

Posted on Thursday, March 03, 2022
3) ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΔΙΚΤΥΩΣΗ - Είναι χρήσιμο το Διαδίκτυο;

Νομίζω ότι το Διαδίκτυο είναι καλό και χρήσιμο γιατί με βοηθάει, μέσω αυτού κάνω την έρευνά μου για διάφορες σχολικές εργασίες και δραστηριότητες που έχω για το σπίτι. Βοηθά πολλούς ανθρώπους να επικοινωνούν και νομίζω ότι είναι ένας ενδιαφέρον τρόπος να κοινωνικοποιηθείς και να συνομιλήσεις με ανθρώπους. Μπορεί να αποτελέσει έναν πολύ καλό τρόπο για να συζητάς για θέματα που αφορούν την κοινωνία και τα προβλήματά της. Υπάρχουν όμως μειονεκτήματα και ΚΙΝΔΥΝΟΙ. Όλοι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και υπεύθυνοι στο διαδίκτυο και γενικότερα στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, καθώς υπάρχουν άνθρωποι που θέλουν να κάνουν κακό και όχι καλό. Χρησιμοποιώ το Instagram για να συνομιλώ με τους φίλους μου και μπορώ να βρω κι άλλους ανθρώπους χωρίς να απαιτείται σε κανέναν από εμάς να δώσει τον αριθμό τηλεφώνου, κάτι που νομίζω ότι είναι καλό. Μπορούμε να επικοινωνούμε με νέους φίλους χωρίς να μοιραζόμαστε πολλές πληροφορίες.

Posted on Thursday, March 03, 2022
Συμπέρασμα


Συμφωνώ απόλυτα με όσα είπε η Νικολέττα, το Διαδίκτυο γενικά είναι καλό, μας επιτρέπει να επικοινωνούμε μεταξύ μας, μπορώ να επικοινωνώ και να μοιράζομαι φωτογραφίες και άλλα μέσα με αγαπημένα πρόσωπα που βρίσκονται χιλιάδες ή εκατοντάδες μίλια μακριά. Το Διαδίκτυο έχει ανοίξει ευκαιρίες για τόσους πολλούς ανθρώπους συμπεριλαμβανομένου και εμού. Ωστόσο, έχει επίσης δίκιο λέγοντας ότι πρέπει να είμαστε προσεκτικοί με τους ανθρώπους στο Διαδίκτυο γιατί υπάρχουν καλοί και κακοί άνθρωποι όπως και στην κανονική ζωή και όλοι πρέπει να προστατεύσουμε τον εαυτό μας. Τα μικρότερα παιδιά πρέπει να επιβλέπονται στο Διαδίκτυο και να εφαρμόζονται οι κλείδες ασφαλείας που παρέχονται σε λογισμικά και σε προγράμματα περιήγησης κ.λπ. Πρέπει να εφαρμόζονται ως προστασία για τα παιδιά σας, αλλά δεν υπάρχει μεγαλύτερη προστασία από αυτή που προσφέρει η επίβλεψη των γονέων. Το πρόβλημα είναι ότι πολλοί ενήλικες είναι  τεχνολογικά αναλφάβητοι και δεν έχουν ιδέα ποιες ρυθμίσεις πρέπει να εφαρμόσουν και τι επιτρέπεται να αναζητούν τα παιδιά τους όσο βρίσκονται στον Ιστότοπο. Είναι επίσης σημαντικό να μην αντιμετωπίζουν τον υπολογιστή ή το κινητό τηλέφωνο ως μια φορητή τηλεόραση, δεν είναι, τα κινητά τηλέφωνα και ο υπολογιστής του σπιτιού έχουν πρόσβαση σε ιστότοπους που είναι ιδιαίτερα επικίνδυνοι για τα παιδιά σας, παραδείγματα είναι πολλά ακατάλληλα σάιτ κ.λπ. Προτού επιτρέψετε στα παιδιά σας να μπουν στο Διαδίκτυο, θα πρέπει να γνωρίζετε πώς να ρυθμίζετε τα προγράμματα περιήγησης να διατηρείτε κωδικούς πρόσβασης για να προστατεύετε το παιδί σας από ανεπιθύμητα σατανικά μέσα. Το τηλέφωνο και ο υπολογιστής είναι συσκευές επικοινωνίας και πρέπει πάντα να επιβλέπετε τα μικρά παιδιά όταν βρίσκονται στο διαδίκτυο ή στα κοινωνικά δίκτυα. Ο ίδιος ο ιδρυτής του FaceBook δεν θα άφηνε τα δικά του παιδιά να έχουν κινητά τηλέφωνα ή να πηγαίνουν σε κοινωνικά δίκτυα συμπεριλαμβανομένου του FaceBook! «Ποιοι είναι οι άνθρωποι που διαχειρίζονται και κατέχουν αυτά τα κοινωνικά δίκτυα;», «εμπιστεύεστε αυτούς τους ανθρώπους να φροντίζουν τα παιδιά σας;».  Αν όχι, τότε γιατί αφήνουμε εντελώς αγνώστους και επιτήδειους ανθρώπους να εισβάλλουν στα σπίτια μας να κάνουν δηλαδή αυτό ακριβώς που εμείς δεν θέλουμε ;

Posted on Thursday, March 03, 2022
4) ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΗ ΑΓΩΓΗ - Τι βελτιώσεις μπορούν να γίνουν στο σχολείο;

Θα ήταν ωραίο αν υπήρχε ένας τρόπος ώστε οι δάσκαλοι να παρείχαν βοήθεια και ανατροφοδότηση μέσω του Διαδικτύου,  ώστε να μην υπάρχει πολύ άγχος που δυστυχώς αντιμετωπίζουν τα παιδιά, κάνοντας τις εργασίες που έχουν για το σπίτι. Επίσης θα μπορούσαν να  παρέχουν συμβουλές σε οτιδήποτε άλλο συμβαίνει στον κόσμο σήμερα. Επίσης θα ήταν καλό τα παιδιά να βοηθηθούν βλέποντας τα θετικά που προκύπτουν από την σωματική άσκηση και προπόνηση. Νομίζω ότι είναι πολύ σημαντικό να ασκείσαι ανεξάρτητα από την ηλικία σου. Η προπόνησή μου με βοηθά με τα μαθήματά μου και μου αφαιρεί μέρος του άγχους συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση διάφορων σκαμπανεβασμάτων της ζωής. Είναι επίσης πολύ ωφέλιμο για την ενίσχυση της αυτοεκτίμησής σας, όταν γνωρίζετε και αισθάνεστε πως έχετε κάνει κάτι καλό για τον εαυτό σας. Μερικές φορές η αυτοεκτίμησή μου μπορεί να είναι χαμηλή, μετά την άσκηση όμως νιώθω αρκετά δυνατή ώστε να αντιμετωπίσω τυχόν προβλήματα που μπορεί να εμφανιστούν κατά τη διάρκεια της ημέρας. Όλα εξαρτώνται από το άτομο, ίσως κάποιοι να μην ωφεληθούν τόσο πολύ με την άσκηση, αλλά για μένα προσωπικά ισχύει. Υπάρχει ένα παλιό ρητό «Νους υγιής εν σώματι υγιή» που σημαίνει υγιές σώμα σημαίνει υγιές μυαλό, αυτό είναι αλήθεια γιατί δεν εκπαιδεύεις μόνο το σώμα σου αλλά και το μυαλό σου. Να μην τα παρατάς, να εκπαιδεύεις πάντα το μυαλό σου και θα βλέπεις τα προβλήματα διαφορετικά . Στόχος μου είναι να ασκούμαι περισσότερο και να παρακολουθώ αγωνίσματα, η ικανοποίηση της αγωνιστικότητας που έρχεται μετά την άσκηση είναι το καλύτερο συναίσθημα !

Posted on Thursday, March 03, 2022
Συμπέρασμα

Σίγουρα η άσκηση είναι σημαντική ακόμη και η Αγία Γραφή μας το λέει, 2η επιστολή προς Θεσσαλονικείς 3:10 «αυτό σας διατάζουμε, όποιος δεν θέλει να εργάζεται, ούτε να τρώει» Είναι σημαντικό σωματικά και πνευματικά να έχετε ένα υγιές σώμα που με τη σειρά του να σας βοηθά να έχετε ένα υγιές μυαλό. Πρέπει να θυμόμαστε: εμείς η εκκλησία του Χριστού πρέπει να είμαστε υγιείς στο πνεύμα και στο σώμα. Ναι, έχει δίκιο, η άσκηση μπορεί να βοηθήσει στην αντιμετώπιση των προβλημάτων της ημέρας, βοηθώντας μας ακόμα και με την αυτοεκτίμηση που νιώθουμε.

Posted on Thursday, March 03, 2022
5) Η ΕΚΚΛΗΣΙΑ - Ποια είναι τα συναισθήματά σου για την εκκλησία;

Μου αρέσει να πηγαίνω στην εκκλησία, μου δίνει τόση δύναμη που το νιώθω εμφανώς. Ωστόσο, κάποιες στιγμές μπορεί να μου είναι λίγο κουραστικό γιατί μερικές φορές δεν καταλαβαίνω. Οι Ιερείς διαβάζουν στα αρχαία ελληνικά που είναι πολύ δύσκολο να παρακολουθήσω. Μαθαίνουμε κάποια αρχαία ελληνικά στο σχολείο αλλά και αυτό είναι πολύ δύσκολο. Αν μπορούσα να καταλάβω θα μου ήταν πολύ πιο εύκολο και όχι κουραστικό, θα μάθαινα περισσότερα. Τώρα διαβάζω ελληνικές γραφές στο διαδίκτυο που μπορεί να με βοηθήσουν στην ανάγνωση της Βίβλου μου. Εδώ στην Αθήνα, δεν σε άφηναν να μπεις στις εκκλησίες εάν δεν φορούσες μάσκα, αυτό ήταν  επίσης πολύ κουραστικό. Ακόμη δεν μπορούσα να φιλήσω τις εικόνες, και σκεφτόμουν «τι μήνυμα περνάει η εκκλησία;» ότι δεν μπορούμε να προσκυνήσουμε τους αγίους με τον τρόπο που πρέπει να το κάνουμε.

Posted on Thursday, March 03, 2022
Συμπέρασμα

Καταλαβαίνω τους λόγους πίσω από τη χρήση των αρχαίων ελληνικών στις εκκλησιαστικές λειτουργίες, ωστόσο πρέπει να υπάρχει τρόπος που οι ιερείς και η εκκλησία να μπορούν να προσεγγίσουν νέους όπως η Νικολέττα που θέλει να μάθει από την εκκλησία. Πώς μπορεί να ωφεληθεί όταν είναι δύσκολο να το καταλάβει; Ίσως  θα μπορούσε να βοηθήσει κάτι σαν κυριακάτικο σχολείο; Από την άλλη, κι αυτό είναι πιθανώς δύσκολο, καθώς ο ιερέας θα πρέπει να το ξεκινήσει με πολύ περιορισμένους πόρους. Οι δάσκαλοι που πηγαίνουν στην εκκλησία ίσως να μπορούν να βοηθήσουν με κάτι τέτοιο, αλλά είναι απασχολημένοι; Ίσως στις καλοκαιρινές διακοπές;;; Νομίζω ότι και μερικοί ενήλικες θα ήθελαν κι αυτοί να παρακολουθούν ένα κυριακάτικο σχολείο, να μελετούν τη Βίβλο το πρωί, ιδιαίτερα όσοι έχουν επίσης προβλήματα στην κατανόηση του τι διαβάζεται. Για το θέμα του αναγκασμού να φοράμε μάσκες στην εκκλησία! Δεν υπάρχει διαχωρισμός εκκλησίας και κυβέρνησης στην Ελλάδα; Μου φαίνεται ότι όποιος Αρχιεπίσκοπος ή ιερέας απαιτεί από τους ανθρώπους να φορούν μάσκα στην εκκλησία, έχει πρόβλημα με την πίστη του! Είναι δυνατόν να μην μας προστατεύει ο Θεός σε όλα τα μέρη και ακόμα περισσότερο στον Οίκο του Θεού; Η εκκλησία είναι μια αναπαράσταση του Βασιλείου των Ουρανών, είναι αδιανόητο ο Θεός να απαιτεί να φοράμε μάσκες. Στον Οίκο του Θεού, να υπάρχουν τέτοιοι εξαναγκασμοί; Ακόμη και η 15χρονη ανιψιά μου διερωτάται πώς γίνεται αυτό. Ο φόβος είναι το όπλο του Σατανά και τον χρησιμοποιεί με την απάτη του COVID , τον έχει χρησιμοποιήσει για να αδειάσει τις εκκλησίες, για να σταματήσει τους Χριστιανούς να προσεύχονται με άλλους. O Σατανάς και οι χρήσιμοι ηλίθιοί του κατάφεραν να σταματήσουν τους Χριστιανούς να προσκυνούν τους Αγίους τους με ένα φιλί. Aναρωτιέμαι πόσα δάκρυα έπεσαν από τον ουρανό κατά τη διάρκεια αυτής της σατανικής απάτης!!! Είναι τόσο λυπηρό, όταν ένα δεκαπεντάχρονο κορίτσι ξέρει καλύτερα από πολλούς ενήλικες για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Posted on Thursday, March 03, 2022
Η ΖΗΜΙΑ

Η ανιψιά μου τα συνοψίζει όλα αυτά καλύτερα από ό,τι εγώ θα μπορούσα να πω , «αν είχα κάποιον άλλο ιό, θα ήταν όλα εντάξει και θα μπορούσα να συναντήσω τους φίλους μου, οι φίλοι μου μπορεί να κολλούσαν την γρίπη που ίσως μετέδιδα και έτσι θα χτίζαμε ανοσία». Το ίδιο και με τον λεγόμενο COVID, δεν θα υπήρχε διαφορά από τη γρίπη, θα μετέφερε τον ιό στους φίλους της, αυτοί με τη σειρά τους θα τον μετέφεραν σε άλλους, και κατά το σχέδιο του Θεού θα δημιουργούνταν ανοσία. Αλλά αντ' αυτού κλείσαμε 15χρονα κορίτσια όπως η Νικολέττα μέσα στο σπίτι, τα αναγκάσαμε να φορούν μάσκες και ακόμη και να κάνουν τα μη δοκιμασμένα εμβόλια, λόγω των δικών μας ανόητων αβάσιμων φόβων για έναν ιό! Ακούσαμε τους πολιτικούς, τους ίδιους πολιτικούς που απέλυσαν πολλούς γιατρούς και νοσηλευτές σε μια εποχή λεγόμενης «επιδημίας» γιατί αυτοί που έχουν εκπαιδευτεί και είναι επαγγελματίες δεν έκαναν το εμβόλιο! Στερώντας τους με αυτόν τον τρόπο τα προς το ζην! Μα τον καλοπληρωμένο πολιτικό θα  ακούσεις;;
Η ζωή ενός παιδιού είναι ιερή και τουλάχιστον το έχουμε βλάψει ψυχικά και κοινωνικά διότι το να φοράς μάσκες και να κλείνεσαι στο σπίτι σου μπορεί να σώσει την 89χρονη γιαγιά στον δρόμο! Κατά τη διάρκεια της λεγόμενης επιδημίας σχεδόν κανένας σε όλο τον πλανήτη Γη δεν πέθανε από γρίπη τους τελευταίους δύο χειμώνες, όλα τα περιστατικά χαρακτηρίστηκαν ως COVID. Ναι πράγματι, οι ηλικιωμένοι πεθαίνουν, πεθαίνουν από τη γρίπη! Παλαιότερα, πόσοι άνθρωποι αναγκάστηκαν να φορέσουν μάσκες λόγω της γρίπης; Πόσοι άνθρωποι έπρεπε να υποστούν τον εγκλεισμό λόγω της γρίπης; Πόσες εκκλησίες έκλεισαν λόγω γρίπης; Κανένας!

Είναι καιρός να ξυπνήσουμε και να προσευχηθούμε για αυτό που κάναμε στα παιδιά, για ό,τι επιτρέψαμε να γίνει στα παιδιά. Κατά Ματθαίου 18:6  Όποιος γίνει αφορμή να κλονιστεί ένας από αυτούς τους μικρούς που πιστεύουν σε εμένα, θα ήταν καλύτερα γι' αυτόν να κρεμάσει μια μυλόπετρα στο λαιμό του και να πνιγεί στο βάθος της θάλασσας.

Στέφος
Νικολέττα

Posted on Thursday, March 03, 2022
Published 18/06/22
Saturday, March 19, 2022

ΑΠΟ τον Στέφο και τη Νικολέττα
Μετάφραση από Κατερίνα

EkklisiaNeaSilata.com
Copyright 2021-2022